Selecteer een pagina

 
Trainingstijden

 

 


 
Als lid van Tai Chi Nederland ben je bij trainingen op beide locaties van harte welkom!

Tai Chi is voor jong en oud toegankelijk, wat ook terug te zien is aan de groep van Tai Chi Winschoten waar vele leeftijden zijn vertegenwoordigd. Beginners en gevorderden vormen samen één groep. Zo leert een beginner van de gevorderde en de gevorderde leert van de beginner. De leerling is de meester van de meester.


 

Tai Chi Nederland’s Centrum voor Samenkomen en Trainen, Transportbaan 5, Winschoten.

Maandag 9.30 – 11.00 uur
In deze training wordt er aandacht besteed aan de interne bewegingen in je eigen lichaam. Vooral het ontdekken van fysieke delen van je eigen lichaam welke je bewust of onbewust actief gebruikt. Deze training maakt gebruik van allerlei beschikbare hulpmiddelen waardoor je fysiek en mentaal wordt getraind. Het is Qi Gong op een oude manier met nieuwe hulpmiddelen. Waarbij Qi Gong in dienst staat om de Tai Chi vorm goed te begrijpen en onder de knie te krijgen.

Woensdag 20.00 – 21.30 uur
Vaste training waarin aandacht wordt besteed aan onze Tai Chi Chuan vorm; de traditionele Yang stijl. Een reeks bewegingen die samen één doorlopende beweging vormen van omstreeks 7 minuten, afhankelijk van de diepte van het ademen en de martiale intentie. Vooral op deze avond wordt het principe van ECO-Coachen toegepast en gaat het vooral om jezelf te leren kennen door je eigen vragen te beantwoorden en samen met ander leden op zoek te gaan naar de antwoorden op je vragen.

Zondag 10.15 – 12.30 uur
Vaste training waarin de krijgskunst kant van de Tai Chi Chuan wordt belicht. Ieder op zijn eigen niveau. Dat betekent dat de ene heel rustig samen met een partner aan het uitzoeken is hoe het werkt, terwijl een ander er stevig tegenaan gaat en de MMA (Mixed Martial Arts) volledig leert gebruiken.

Aansluitend wordt er Tai Chi zwaard beoefend, zowel de vorm als de krijgskunst technieken.


Contributie
 
Tai Chi Nederland hanteert slechts één maandelijks contributiebedrag van € 35,- per maand.

Dit geeft toegang tot deelname aan alle trainingen in zowel Winschoten als Ter Apel plus elk jaar deelname aan een tweetal door Tai Chi Nederland in Winschoten georganiseerde workshops.

De twee workshops zijn elke keer een wapen die op basis van Tai Chi wordt gebruikt. Te denken valt aan zwaard, lange speer, lange stok, korte stok, waaier, enz.

Volg vrijblijvend een gratis training en ervaar zelf wat Tai Chi jou kan brengen.

Je kunt gewoon een keer meedraaien op een training en locatie van je keuze. Een afspraak is niet nodig!
Contact opnemen voor meer informatie is natuurlijk altijd mogelijk.
 
« Terug