Selecteer een pagina

 
Sifu, Meester en Eco-Coach Hans Lauxen

 

Hans Lauxen


 


 
“Je bent meer dan een goede leermeester. Bedankt voor je tijd en energie die je in je lessen en in mij steekt. Het helpt op vele fronten. Naast een goede coach ben je tevens een bijzonder mens. Dat zien we terug in jouw manier van les geven.”
 


 
 

Oud Wereld- en Europees kampioen Tai Chi Chuan, Tai Chi Chuan meester 7e graad, Sifu Tai Chi Nederland (workshops), Tai Chi Winschoten en Tai Chi Ter Apel, Eco-Coach, cursusleider Master Class Eco-Coach CIOS Heerenveen, Consultant.
Sinds 1970 is oud Wereld- en Europees kampioen Tai Chi Chuan en meester in 7e graad, Hans Lauxen, actief bezig met vechtsport. In 2001 maakte hij een studiereis naar China. Hij volgde daarbij trainingen van Grootmeester Jiang Nan in Xuchang, ging op audiëntie bij Xu Si, abt van een van de Shaolin kloosters en volgde en gaf een masterclass op de Kung Fu Universiteit Shaolin. Tijdens deze reis gaf Hans masterclasses bij en met verschillende andere Grootmeesters, onder andere in Xushou. Hans Lauxen trainde en studeerde met Grootmeester You Xande, Wudang Tai Chi, en volgde speciale trainingen met Grootmeester Prof. Z.G. Qiu, welke in 1992 werd verkozen tot beste leraar van Yangzhou. Verder trainde Hans in Nederland vele jaren met grootmeester Wang Yan.


 


 
“Ik ben blij met jullie feedback en met de training die we vandaag hebben gedaan. Van ieder van jullie leer ik iets. De ervaren leden laten me zien dat er nog veel te ontdekken valt en de minder ervaren geven mij de informatie welke stappen ik al gemaakt heb. Beide zijn belangrijk voor mij.
Hans, bedankt voor de tips die mij elke keer weer scherper maken.”

 


 
 

Sifu Hans Lauxen brengt zijn kennis over op zijn Tai Chi leerlingen en leert hen het beoefenen van Martial Arts Tai Chi, Push Hands en Qi Gong. Als ECO-Coach en cursusleider aan het CIOS Heerenveen, coacht en traint Hans in de Epke Zonderland Topturnhal verschillende Olympische sporters, waaronder Adelinde Cornelissen en de Jong Oranje shorttrack ploeg. Daarnaast is hij werkzaam als consultant. Door zijn kijk op zaken en daar verder te gaan waar anderen stoppen, ontstaan er nieuwe inzichten en antwoorden op vraagstukken en zullen zich nieuwe wegen openen.


 


 
“Bedankt weer voor je input vandaag; 1, 2, 3… 1, 2, 3. Veel zelfconfrontatie!”
 


 
 

Meer informatie: www.eco-coach.nl