Selecteer een pagina

 
Peter Dekker, consultant in historische Oosterse wapens

 

Peter Dekker

Tijdens zijn studie komt Peter Dekker al in aanraking met het Aziatische (zaken)leven, haar cultuur en de rijke geschiedenis. Onder de naam Fe Doro publiceert hij over zijn speciale interesse in het Mantsjoe boogschieten. Een krijgskunst die hij, naast beoefend, ook intensief onderzoekt. Meer informatie kun je hierover vinden op manchuarchery.org.

In 2006 breidt hij zijn aangewakkerde interesse in antieke Oosterse wapens uit door onder de naam mandarinmansion.com voor liefhebbers van andere Aziatische wapens dan de boog ook historisch onderzoek te doen. Hij schrijft vele artikelen en geeft advies aan veilinghuizen en musea. Daarnaast begint Peter met het taxeren, restaureren en de in- en verkoop van antieke wapens.

Vandaag de dag weet Peter niet alleen de meest uiteenlopende wapens te vinden op de Westerse en Aziatische markt, maar is hij bovendien een zeer gewaardeerd kenner van de wapens en hun rijke geschiedenis. Hij wordt veel gevraagd als spreker, verzorgt regelmatig demonstraties en beheerd diverse online groepen, fora en communities.

Peter heeft een belangrijke rol in de huidige projecten van Tai Chi Nederland. De authentieke speerpunt voor de Qiang en het militiezwaard, de Jian Lian die zijn gereproduceerd en de Daomao waar nog aan gewerkt word op dit moment, komen uit zijn verzameling. Hij zal hier dan ook tijdens de workshop uitgebreid over vertellen en het zwaard in zijn historische context plaatsen.

« Terug