Selecteer een pagina

 
Sebastian Drost, smid in ambachtelijke en historische technieken

 

Sebastian Drost

Sebastian Drost is een traditionele ambachtelijke smid en al sinds 2005 werkt vanuit zijn werkplaats Smederij Goyland aan vele historische projecten. Een interesse die ooit startte toen hij als smid verbonden was aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Na enkele andere wegen bewandeld te hebben, besluit hij uiteindelijk toch weer voor zijn passie te gaan; het smeden. Hij pakte zijn smeedwerk weer op door een verdere opleiding tot vakman in Engeland te volgen, waar hij op dat moment woonde. Opnieuw in Nederland heeft hij sindsdien, in zijn eigen smederij, van historische reproducties zijn specialiteit gemaakt. Zijn smeedwerk op dit gebied varieert van iets kleins als een pijlpunt tot een compleet kanon. Zijn werk is te vinden in particuliere verzamelingen en in musea over de gehele wereld.

Het gaat Sebastian bij het maken van een reproductie niet alleen om het opnieuw maken van het ontwerp, maar om daarbij ook gebruik te maken van de technieken zoals deze gehanteerd werden bij het creëren van het origineel. Dit maakt hem dan ook dé aangewezen persoon om ook de wapenreplica’s van Tai Chi Nederland voor zijn rekening te nemen.

« Terug