Selecteer een pagina

Miao Dao Sabel

 

Miao Dao Sabel

Na eerder de lange speer (de Qiang) en het rechtzwaard (de Jian) ter hand te hebben genomen is in het derde wapenproject die Hans Lauxen (sifu van TCN), Peter Dekker (consultant in historische wapens) en Bas Drost (smid in historische technieken) zijn aangegaan het spectaculaire twee handige kromzwaard, oftewel sabel, de Miaodao.

Iedere sabel is uniek en nauwgezet vervaardigd op basis van de specificaties van een originele Dao. Ze worden in Nederland met de hand gemaakt door smid Sebastian Drost en zijn van uitstekende kwaliteit. Omdat ze allemaal anders zijn is er de gelegenheid een sabel op je eigen gevoel uit de gemaakte serie te selecteren.

Sebastian (Bas) Drost, de smid aan het werk

Als je een sabel gekozen hebt die voor jou helemaal goed voelt, zal de sabel gehard en gepersonaliseerd worden met een gravure op de kling.

Het zwaard gaat na aankoop dus nog een keer heen en weer naar de diverse vaklieden en je moet er dan ook rekening mee houden dat er nog enkele weken overheen gaan, voordat het zwaard daadwerkelijk aan je geleverd kan worden.

Materiaal

Staal kling: top kwaliteit 55Si7

Prijs

Tweehandig stomp kromzwaard (Yong Miao Dao) € 775,-
Het zwaard wordt standaard geleverd in een lederen schede.

Prijzen zijn incl. het harden van het zwaardblad en excl. import- en verzendkosten. Elk sabel is geheel handgemaakt en uniek.

« Terug