Selecteer een pagina

Unieke handgemaakte replica Tuan Lian Jian zwaarden

Onder de naam Tuan Lian Jian zijn de zwaarden uit een eerst geproduceerde serie nu te koop. Er zijn zowel oefenzwaarden (stomp) verkrijgbaar, Yong Jian geheten, als scherpe zwaarden, genaamd Yong Ying Jian.

Het zijn allen rechtzwaarden en zijn nauwgezet vervaardigd op basis van de specificaties van een uit de 19e eeuw daterend zwaard van de toenmalige milities, de ‘Yong Ying’ genaamd (met dank aan Peter Dekker). Deze korte stalen Jian’s werden waarschijnlijk al veelvuldig gebruikt door het militiasysteem vanaf de Zhou dynastie. Meer achtergrond vindt je op de pagina Zwaarden.

Ieder zwaard is absoluut uniek. Ze worden in Nederland met de hand gemaakt door smid Sebastian Drost en zijn van uitstekende kwaliteit. Omdat ze allemaal anders zijn is er de gelegenheid een zwaard op je eigen gevoel uit de gemaakte serie te selecteren.

Sebastian (Bas) Drost, de smid aan het werk

Sebastian (Bas) Drost, de smid met het resultaat

Als je eenmaal het zwaard gekozen hebt dat voor jou helemaal goed voelt, zal het zwaard een naam gegeven worden die het unieke karakter personificeert van de eigenaar/drager. De naam van je zwaard zal op de kling worden gegraveerd. Hierna zal het zwaard worden gehard en als volwaardig zwaard aan je worden geleverd.

Het zwaard gaat na aankoop dus nog enkele keren heen en weer naar de diverse vaklieden en je moet er dan ook rekening mee houden dat er nog enkele weken overheen gaan, voordat het zwaard daadwerkelijk aan je geleverd kan worden.

Maten

Lengte zwaard: 84 cm
Lengte kling (lemmet/zwaardblad): 66 cm
 
Dikte kling vanaf het gevest (handvat): 7,5 mm
Dikte kling halverwege: 6 mm
 
Breedte kling vanaf het gevest: 37 mm
Breedte kling halverwege: 33,5 mm
 
Balanspunt: 16 à 16,5 cm vanaf de handvat zijde van de pareerstang

Gewicht

Gewicht zwaard: 950 tot 1000 gram

Materiaal

Staal kling: top kwaliteit 55Si7

Prijzen

Scherp rechtzwaard (Yong Ying Jian) € 995,-
Stomp rechtzwaard (Yong Jian) € 670,-
De zwaarden worden standaard geleverd in een schede.

Prijzen zijn incl. graveren en harden van het zwaardblad en excl. import- en verzendkosten. Elk zwaard is geheel handgemaakt en uniek. Het aanbrengen van een eigen naam op het zwaard benadrukt dit en wordt uitgedrukt in een meegeleverd certificaat.

De zwaarden zijn nu leverbaar! Hier in de webwinkel zal binnenkort een bestelformulier worden geactiveerd. Vooralsnog kun je contact opnemen via e-mail voor een bestelling en/of een afspraak te maken de zwaarden te zien, te voelen en te beleven. Dit geeft je de mogelijkheid een voor jou ideaal zwaard uit te kiezen.

Meer achtergrondinformatie is te vinden op de pagina Zwaarden. Ook geeft Tai Chi Nederland workshops met meer informatie over de zwaarden, de geschiedenis, de beoefening binnen Tai Chi en haar toepassingen en vechttechnieken. De voor verkoop beschikbare zwaarden zijn hier altijd aanwezig.

« Terug