Selecteer een pagina

Workshop ‘Meditatie in beweging’

Hoe gebruik je de meditatie technieken tijdens Tai Chi en Tai Chi wapens? Een dag om te ervaren dat Yin en Yang bij elkaar horen en dat juist die eenheid een bewegende balans vormt.
 
In workshops met vooral de langere wapens, de lange speer (Qiang) en de lange stok (Gun Fa), blijkt altijd weer de uitdaging van beheersing. Niet alleen met betrekking tot het wapen, maar ook met betrekking tot je eigen focus (geest) en balans (lichaam). Daarom een speciale workshop met meer aandacht voor de innerlijke en intrinsieke beheersing van jezelf en het wapen.

Hoe kun je breed en algemeen aandacht geven aan zowel je lichaam als je geest? Hoe kun je voorkomen je te verliezen in alleen één enkel aspect van waar je mee bezig bent? Een voorbeeld in deze context is natuurlijk het feit dat vaak al je aandacht gaat naar slechts het hanteren van je wapen en je enthousiasme. Hoe voorkom je dat als je lichaam getest wordt, je geest teveel aan het denken slaat, te veel moet en te veel wil? Dit waren vragen die bleven hangen na eerdere wapen workshops.

Qi Gong principes

In deze workshop toont Sifu, master en excellent ECO-Coach Hans Lauxen dat met het toepassen van Qi Gong principes er in beweging ruimte kan ontstaan voor je geest om rustig, maar wel geconcentreerd en gefocust te blijven en voor je lichaam om ontspannen, maar wel in controle te blijven. Zowel in de handvorm, maar ook, door het weer wat moeilijker te maken, met gebruik van diverse Tai Chi wapens, ga je met meditatieve technieken aan de slag om naast externe ook interne controle te houden.

Het bereiken van focus en alertheid in combinatie met ontspanning zal je sneller en scherper in je (re)acties maken. De uitkomst zal zijn dat je steeds beide aspecten in balans weet te houden, wat je veel gaat opbrengen in bijvoorbeeld wedstrijden, bij grote lichamelijke inspanning, maar ook bij bijvoorbeeld uitdagingen binnen je werk.

Een gezellige dag geschikt voor iedereen

Dit maakt deze workshop dan ook geschikt voor een ieder die misschien (nog) geen Tai Chi beoefend, maar zowel privé als op het werk een goede balans wil vinden; goed actief gefocust zijn, maar zonder stress en verlies van kostbare energie. Het is een waardevolle, ontspannende dag, waarbij er ruimte is dit alles te betrekken bij je normale mens zijn.